KVKK AYDINLATMA METNİ

KVKK Aydınlatma Metni - Adıgün Çeviri ve Danışmanlık (Adıgün Çeviri ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi) olarak ürün ve hizmetlerimizden faydalanan kişiler dahil, Adıgün Çeviri ve Danışmanlıkla ilişkili tüm şahıslara ait her türlü kişisel verilerin 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'na (“KVKK”) uygun olarak işlenerek, muhafaza edilmesine önem vermekteyiz. Bu sorumluluğumuzun tam bilinci ile KVKK uyarınca “Veri Sorumlusu” sıfatıyla, kişisel verilerinizi aşağıda yer alan kapsam ve şartlarda işlemekteyiz.

KVKK Aydınlatma Metni

KVKK Aydınlatma Metni - Kişisel veri

Kişisel veri, KVKK’da kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgi olarak tanımlanmıştır. Buna göre bizimle paylaştığınız ad, soyad, doğum tarihi, kimlik numarası, elektronik posta adresi, telefon numarası ve benzeri bilgiler kişisel veri olarak adlandırılmaktadır.

Adıgün Çeviri ve Danışmanlık, kişisel verilerinizi, Adıgün Çeviri ve Danışmanlık şiketimizle doğrudan paylaştığınız hallerde, otomatik yollarla veya üçüncü şahıs platformları gibi başka kaynaklar aracılığıyla toplamaktadır.

KVKK Aydınlatma Metni - Kişisel verilerin toplanması, işlenmesi, amacı ve dayanağı

Adıgün Çeviri ve Danışmanlık'la olan ürün ve hizmet ilişkiniz dolayısıyla yasal yükümlülüklerimizi yerine getirebilmek ve sizi kampanyalar ve avantajlardan haberdar edebilmek için Adıgün Çeviri ve Danışmanlık kişisel bilgilerinizi toplamaktadır ve bu kapsamda işlemektedir.

Bu doğrultuda Adıgün Çeviri ve Danışmanlık; kişisel verilerinizi, her türlü şikâyetinizi değerlendirmek ve işleme almak, ödemelerinizi işleme almak, ürünlerimizi, hizmetlerimizi, iletişim yöntemlerimizi ve internet sitelerimizin işlevselliğini geliştirmek ve sizin için kişiselleştirilmiş ürünler, iletişim içerikleri ve hedefe yönelik reklamlar ve ayrıca ürün tavsiyeleri sunmak için toplamakta ve işlemektedir.

Yukarıda sayılan amaçlar doğrultusunda Adıgün Çeviri ve Danışmanlık, kişisel verilerinizi, açık rızanıza istinaden veya sizinle yaptığımız sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması halinde veya temel hak ve özgürlüklerinize zarar vermemek kaydıyla meşru menfaatimizin gerektirdiği hallerde, burada belirtilen amaçlar ve kapsam dâhilinde işlemekte ve saklamaktadır.

KVKK Aydınlatma Metni - Kişisel Verilerin Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarılabileceği

Kişisel verileriniz Adıgün Çeviri ve Danışmanlık hissedarlarıyla, doğrudan/dolaylı yurtiçi/yurtdışı iştiraklerimizle, iş ilişkisinin devamı esnasında birlikte bizi temsil eden ve/veya faaliyetlerimizi yürütebilmek için iş birliği yaptığımız iş ortağımız olan yurtiçi/yurtdışı kişi ve kurumlarla (kargo, gönderi, çağrı merkezi, veri tabanı, bulut vb. hizmetleri sunan şirketlerle) paylaşılabilmektedir. Ayrıca, yasal yükümlülüklerimiz nedeniyle ve bunlarla sınırlı olmak üzere mahkemeler ve diğer kamu kurumları ile kişisel veriler paylaşılmaktadır. Ayrıca, Adıgün Çeviri ve Danışmanlık internet sitelerini ziyaretinize ilişkin kişisel verilerinizi ve gezinme bilgileriniz gibi trafik bilgilerinizi; güvenliğiniz ve Adıgün Çeviri ve Danışmanlık'la ilgili mevzuat kapsamındaki yükümlülüklerinin ifası amacıyla yasal olarak bu bilgileri kanunen talep etmeye yetkili olan kamu kurum ve kuruluşları ile paylaşabilecektir.

KVKK Aydınlatma Metni - Kişisel verileri nasıl saklıyoruz?

Şirketimiz ile paylaşılan kişisel verileriniz Adıgün Çevirinin yurtiçi/yurtdışı güvenli sunucularında ilgili yasal düzenlemelere, KVKK hükümlerine ve Adıgün Çeviri ve Danışmanlık standartlarına uygun olarak saklanmaktadır. Bu kapsamda Adıgün Çeviri ve Danışmanlık, kişisel verilerinizin güvenliğini sağlamak adına yasal mevzuat ile belirlenen gerekli teknik ve idari güvenlik önlemlerini almaktadır.

KVKK Aydınlatma Metni - Kişisel verileri barındırma süresi

KVKK Madde 7/f.1. hükmü uyarınca, kişisel verilerinizin işlenmesi gerektiren amaç ortadan kalktığında ve/veya ilgili mevzuat uyarınca verilerinizi saklamakla yükümlü kılındığımız yasal süreler dolduğunda, kişisel verileriniz tarafımızca silinecek, yok edilecek veya anonim hale getirilecektir.

KVKK Aydınlatma Metni - Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’ndan doğan haklar

KVKK Madde 11 uyarınca, kişisel verilerinizin işlendiği Adıgün Çeviri ve Danışmanlık tarafından veri sorumlusu sıfatı ile işlediği ölçüde;

herhangi bir kişisel verinizin işlenip işlenmediğini öğrenme;

kişisel verilerinizin işlenme faaliyetlerine ilişkin olarak bilgi talep etme;

kişisel verilerinizin işlenme amaçlarını öğrenme;

kişisel verilerin yurt içinde veya yurt dışında üçüncü kişilere aktarılmış olması durumunda bu kişileri öğrenme;

kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme;

kişisel verilerin işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme;

silme ve düzeltme işlemlerinin, verilerin aktarıldığını üçüncü kişilere bildirilmesi isteme;

kişisel verilerin otomatik sistemler vasıtasıyla işlenmesi sonucu ortaya çıkabilecek aleyhte sonuçlara itiraz etme; ve

kişisel verilerinizin kanuna aykırı bir şekilde işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde bu zararın tazmin edilmesini isteme hakkına sahipsiniz.

Başvurunuzda yer alan talepleriniz, talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde sonuçlandırılacaktır. KVK Kanunu’nun 13. maddesinin 1. fıkrası gereğince, yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak ile ilgili talebinizi, yazılı olarak veya Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nun belirlediği diğer yöntemlerle Şirketimize iletebilirsiniz.

Tarafımıza bildirmiş olduğunuz kişisel verilerinize ilişkin haklarınızı ne şekilde kullanabilirsiniz?

KVKK Madde 11'de yer alan ve yukarıda bahsi geçen haklarınız ile ilgili taleplerinizi adigun@adigunceviri.com adresine e-posta göndererek, KVK Kanunu’nda belirtilen diğer yöntemleri kullanarak veya bizzat elden iletebilirsiniz.